22 februari 2008

Hieperdepiep V voor Miek


Op mijn verjaardag 18 februari word ik verwend met veel lokale cadeau’s en de traditionele tekeningen regen van de kinderen. We ontbijten in Basils bar en huren een mule om het eiland te verkennen. Een mule is een extended version van een golf car, deze versieren we met vlaggetjes en klaar is mijn verjaardag vervoermiddel. Op Macaroni beach zwemmen we in de meest woeste golven waar ik ooit in gezwommen heb. Het ligt aan de oostkant van het eiland en de golven van de Atlantische oceaan beuken hier tegen de kust. Een heerlijke maaltijd in "the Cotton House" maakt deze dag een met een gouden randje.

19 feb. Vertrekken Henny en Mirjam met een mini vliegtuigje naar Barbados om vervolgens weer naar Nederland te vliegen. Het vliegveld is niets meer dan 1 landingsbaan en een "terminal" opgetrokken uit bamboe met een plaggen dak. Weer eens wat anders dan Schiphol.
‘s Middags vertrekken we met als bestemming St.Lucia.

In het Bequia Channel staan huizenhoge golven en deze maken een snelheid boven de 7 knopen. Onmogelijk. De kinderen worden zeeziek en als blijkt dat de voorluiken niet goed sluiten is voor mij de lol er af. Dit heeft niets meer met zeilen te maken maar puur met zoveel mogelijk schadevrij verplaatsen van A naar B. We besluiten af te vallen en een tussenstop te maken op St. Vincent in Wallilabou bay. De volgende dag is de tocht naar St. Lucia een makkie.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo allemaal!Leuk l die fotoos en wat een pret!Ook hier hebben we storm gehad en hoe.Heel veel pleziet met de mooie dingen,
Groetjes,
t.annelies

Anoniem zei

Ha Annemiek,
Koud terug uit de sneeuw lees ik jullie mooie verhalen uit de Carieb.
Van harte met je verjaardag.
Volgens mij schelen wij 10 jaar.
Dus nog steeds aan 'the sunny side of forty'.

Groeten en veel plezier - Arie & de rest

Anoniem zei

Hoi,
Nou, wij zijn ook bruin hoor, al houdt dat op onder de dikke truien die we hier nog steeds aan moeten. Een groter contrast met jullie foto's is nauwelijks denkbaar maar we hebben genoten van een prachtige week in Zwitserland. Blauwe lucht, zon, mooie sneeuw en inmiddels twee kinderen die hun moeder er dik uit skieen. Zaterdag wordt er weer gekookt door de mannen, goed om te horen dat Henny wat heeft kunnen oefenen op exotische vissoorten. Dat ziet er dan wel weer wat beter uit dan de Gutburgerlichte Zwitserse keuken van de afgelopen week..Nou, veel liefs van Sabine, Gerard, Levi & Ilja